Omschijving

In het waterrijke, glooiende landschap in het hart van Frankrijk ligt het zeer goed lopende luxe Chambres d’Hotes Raviere. Bestaande uit vijf gastenkamers, een gite en drie campingplaatsen in de boomgaard. De Chambres d’Hotes ligt op zeven uur rijden van Nederland op de senic route naar Zuid Frankrijk

 

1,2 hectare

Op het glooiende terrein van 1,2 hectare vindt u de beheerderswoning (150 m2), het gastenhuis (200 m2), een gite (60m2), een wijnkelder (30m2), een veranda (40m2), een (hout-)werkplaats (100m2), een kapschuur (100m2), een zwembad (10x5) met zwembadhuisje, een jacuzzi, een lommerrijke tuin, een boomgaard, een groot kippenhok, een weide, een moestuin en verschillende terrassen.

 

Het bijzondere aan deze Chambres d’hotes is dat de gasten niet in het huis van de beheerders verblijven. Zowel de beheerders als de gasten hebben dus veel privacy. De beheerders woning heeft een ruime woonkamer, een eigen keuken, een kantoor, badkamer met apart toilet en drie slaapkamers.

 

Maison d'Hôtes

In het Maison d'Hôtes (gastenhuis) zijn verschillende slaapkamers ingericht, elk met een eigen badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van comfortabele bedden en goede matrassen. Ook bevindt zich in dit huis een keuken en een ruime gezamenlijke huiskamer met tafel voor 14 personen en een open haard. We bieden de Chambre d’Hotes ook aan als gite voor 14 personen. Het Maison d’Hôtes is voorzien van een ruime zolder waar wij niets mee hebben gedaan.

 

In onze tuin staat ook gite (een vakantiehuisje), deze is te gebruiken voor twee volwassenen en twee kinderen en van alle gemakken voorzien; een eigen keuken, badkamer met ligbad en wasmachine en een eigen terras met barbecue.

 

Camping a la ferme

Ravière was ooit een boerderij, daarom mogen we ook het 'kamperen bij de boer' aanbieden. In de boomgaard is stroom aangelegd en er is een aanrecht met stromend koud water. In het Maison d'Hôtes hebben we speciaal voor de campinggasten een extra badkamer ingericht.

 

Goed onderhouden

Het gehele terrein en de gebouwen zijn in zeer goede staat en goed onderhouden. In de afgelopen zeven jaar hebben we alles aangepakt, ook de electriciteit. Er is een ontkalker voor het drinkwater. De riolering gaat via septictanks. In ons eigen huis zijn twee houtkachels en er is een systeem aangelegd dat de warmte naar de gang, de badkamer en master bedroom verdeeld. In de keuken en badkamer is vloerverwarming aangelegd. Verder zijn er een aantal electrische kachels aanwezig, ook in het gastenhuis. In de woonkamer van het gastenhuis is nog een houtkachel/open haard aanwezig.

 

Streek

Ravière ligt in de Bourgogne, op de grens van de departementen Yonne en Nievre. De Bourgogne was vroeger een onderdeel van het machtige hertogdom Bourgondië. De uitdrukking Bourgondisch leven komt hier vast en zeker vandaan want het is een streek waar de mensen van lekker eten, drinken en plezier maken houden! In het glooiende en afwisselende landschap met uitgestrekte bossen en meren kun je heerlijk wandelen, paardrijden of fietsen. Of op zoek gaan naar (de oorsprong van) heerlijke wijnen. Ook zijn er in de Bourgogne heel veel kloosters en abdijen te vinden; Vézelay is gebouwd tegen een 300 meter hoge heuvel en is vooral bekend als bedevaartsoord en om zijn abdijkerk, een bouwwerk uit de 11e eeuw. Ook Sancerre ligt hoog en haar heuvels zijn bedekt met wijngaarden. Rondom het imposante kasteel van Saint Fargeau wordt in het hoogseizoen elk weekend een show met tientallen paarden, honderden vrijwillgers en veel lichteffecten gegeven. 

Op ongeveer 20 kilometer bij ons vandaan ligt een gebied met een groot meer waar kan worden gevist, gezwommen, gewaterfietst en gewandeld. Het meer ligt in een bosgebied met uitgezette wandelpaden en extra uitgezet wild, zodat het niet gek is als je eens een das of een hert tegenkomt. In datzelfde gebied wordt momenteel aan een echt middeleeuws kasteel gebouwd, met middeleeuwse werktuigen en mensen in middeleeuwse kleding (Guedelon).

Dan ligt de Loire op een steenworp afstand. Beroemd om de kastelen, maar op de rivier kun je kano varen of je op een vlot af laten zakken naar lager gelegen gebieden.Het gehuchtje (er staan maar een paar boerderijen) Ravière valt onder de gemeente Bouhy. Het dorpje Bouhy ligt een kwartiertje (twee kilometer) lopen van Ravière. Bouhy ligt op een van de hoogste heuvels van de omgeving, op 355 meter boven zeeniveau. Vanuit Bouhy, maar ook vanuit de tuin, heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. In Bouhy zijn de belangrijkste levensbehoeften te vinden; er is een bakker, een slager, een garage, een restaurant en een kroeg! De dichtsbijzijnde stad met treinstation ligt op minder dan een half uur rijden (Cosne sur Loire)

 

Compleet

De Chambres d’hotes wordt compleet verkocht inclusief alle inventaris, goodwill en website. De eerste jaren verhuurden we onze kamers vanaf 1 nacht maar omdat het zo goed loopt zijn we vorig jaar vanaf minimaal twee nachten gaan verhuren. Wij zijn open van april tot en met oktober, daarna wordt het te koud om de kamers rendabel te verhuren. Neem voor informatie over de omzet contact met ons op.

 

We hebben beiden met veel plezier in elf jaar deze Chambre d’hotes opgebouwd en gerund en doen dit nog steeds met heel veel plezier maar we worden ouder, daarom willen we, voor dat het ons te zwaar wordt, ons mooie bedrijf verkopen, wij denken in een tijdsbestek van nu tot 2 jaar.

De vraagprijs is 595.000 euro.

DSCN1374.JPG
DSCN1374.JPG
press to zoom
IMG_8630.JPG
IMG_8630.JPG
press to zoom
IMG_1890.JPG
IMG_1890.JPG
press to zoom